top of page

KREATIVITET DER GØR EN FORSKEL

Kjøllergaard handler om at samle kreative talenter omkring fordybelse og udfoldelse. Og selvom processen, samarbejdet og det endelige produkt er i højsædet, hviler det hele på et fundament af værdier, som vi i Bergmann-familien stræber efter i vores daglige arbejde:

Vejrhane_ikon_edited_edited_edited.png

MENNESKET

Kjøllergaard er et sted der har det enkelte menneske i højsædet. Vi sætter de kreative talenter, medlemmerne og de ansattes trivsel, lykke, frihed, udvikling og mentale sundhed før fortjeneste, effektivitet, kontrol og vækst.

Vejrhane_ikon_edited_edited_edited.png

NABOLAGET

Kjøllergaard er et sted der bygger på lokalsamfundet og det nære fællesskab. Vi vil inkludere og engagere især de udsatte, marginaliserede og stigmatiserede. Vi er bannerfører for kønsfrihed, feminisme, det brogede krops- og lykke-ideal samt de bløde og menneskelige værdier i lokalmiljøet.

Vejrhane_ikon_edited_edited_edited.png

KLODEN

Kjøllergaard er et sted der passer på kloden. Vi vil bruge de materialer der allerede er til rådighed på grunden og i nærheden. Vi vil bruge vedvarende energikilder. Vi vil affaldssortere, og vi vil fremme økologi og naturbevarelse/genopretning.

BAGGRUND:

 

I vores lille familie har vi altid haft mentale udfordringer tæt ind på livet. I et samfund der på mange måder er skræddersyet til de neurotypiske, har vi ofte følt os "forkerte" eller måtte kæmpe for at passe ind, fordi angst, stress, autisme, ADHD, spiseforstyrrelse og depression har været personlige og daglige kampe. Vi har i mange år haft en ambition om at vise, hvordan man kan strikke en arbejdsplads og et arbejdsliv sammen på en måde der tager hensyn til mennesker som fx os.

BAGGRUND:

Vi er født og opvokset på Bornholm i henholdsvis Rønne (Roald) og Østermarie (Miriam) og har i vores teenage- og ungdomsår nydt enormt godt af, at være en del af et stærkt lokalsamfund. Vi har oplevet på egen krop, hvordan samfundets misfits og mindre privilegerede har bidraget til nye perspektiver og et mere divers verdenssyn. Efter 15 års eksil i Århus og København, har vi lyst til at være med til at styrke de nære fællesskaber omkring Kjøllergaard - og samtidig udvikle dem yderliger mod større inklusion og tolerance.

BAGGRUND:

 

Vores klode er et fantastisk sted som vi er dybt afhængige af. Både for inspiration, kreativitet og opdagelse - men også for ren og skær overlevelse. Bornholm har altid haft et særligt bånd til naturen, og da vi voksede op på østersøgranitten blev vi for alvor knyttet til havet, luften, strandende, skovene og dyrene. Derfor vil vores hjem på Kjøllergaard være et foregangssted der viser vejen frem mod en mere bæredygtig og langtidsholdbar levevis.

bottom of page